Man about the house

96ed081d8264d483f5d5ab1caa9004e8

Een aantal filosofische vragen popten weer op in de bovenkamer van uw randstedelijke forens het afgelopen weekend. Voor de goede orde, hiermee bedoel ik dus haar spreekwoordelijke bovenkamer ofwel de ruimte ergens tussen haar prefrontale cortex en amygdala in.

Een vraag die mij bijvoorbeeld zeer intrigeerde is deze: waarom zijn vrouwen minder geneigd om een samenwonende verbintenis aan te gaan éénmaal ‘bevrijd’ uit een langdurige (vaak uit een gewoonte gedefinieerde relatie) maar mannen echter wél?
Het lijkt erop dat de man anno nu bijna niet kan wachten om een volgende übervrouw aan de haren zijn grot in te slepen na het beëindigen van een relatie (of beter gezegd zijn huis op een gemiddelde vinexlocatie). Of vergis ik mij en waag ik mij nu weer aan al te boude uitspraken? Hoe dan ook best een interessante hersenkraker.
Want daaropvolgend bekroop mij tegelijkertijd de vraag dat áls de gemiddelde vrouw dan toch wederom zou kiezen voor het concept ‘a man about the house’ waar zou deze man dan in godsnaam aan dienen te voldoen? Want geef toe, het moet natuurlijk wel een hele verbetering zijn ten opzichte van het voorgaande exemplaar.
Ik bedoel dit uiteraard helemaal niet vervelend maar ja, een mens streeft nu eenmaal naar vooruitgang nietwaar?
Het zou toch te simplistisch zijn om te vooronderstellen dat vrouwen huiverig zijn om zich  letterlijk en figuurlijk in het ‘hol van de leeuw’ te begeven, omdat dat zou betekenen dat ze dan weer de hele dag bezig zijn met sokken en shorts rapen, overhemden wassen/ strijken, kookboeken uitspellen, luisteren naar het hedendaagse mannenleed van manlief, omgaan met zijn wisselende moodswings en dealen met zijn hardnekkige voorliefde voor sport en/of auto’s? Nee, er moet meer aan de hand zijn want vrouwen laten zich echt niet zo snel uit het veld slaan.

De vraag rijst dan ook: zouden vrouwen geen zin meer hebben in een samenwonende relatie omdat ze dan weer de energie en fut moeten zien op te brengen om te schipperen tussen de rollen van: huishoudster, verleidster, carrièretijger, liefhebbende moeder en (hou je vast) geestige, grappige, leuke, interessante, mooie, geduldige, sterke, liefdevolle, eerlijke, uitdagende, tegengas biedende, betrouwbare partner en warme persoonlijkheid bovendien?
Nee… dan zouden we onze hedendaagse man toch echt te kort doen als we denken dat hij ‘slechts’ hiernaar op zoek zou zijn of dat van ons zou eisen. Het moet meer zijn wat de vrouw tegenwoordig belet om zich weer vol vertrouwen en overgave in een nieuwe relatie te storten.

Tijdens het maken van mijn courgettesoep mijmerde ik zo voor mij uit wat dat dan wel niet zou kunnen zijn. En weet u? Het onmogelijke gebeurde. Voor het eerst sinds mensenheugenis kwam er niets maar dan ook niets naar boven drijven, behalve wat luttele stukjes halfgare courgette. Ik kon met de beste wil van de wereld niet bedenken waarom vrouwen tegenwoordig hun vrijheid en zelfstandigheid op zouden geven om zich weer in de piste van het relatiecircus te begeven met als doel het vormen van een duurzaam huishouden. Zou dit namelijk niet gewoon weer een herhaling van een heleboel (voorspelbare) zetten betekenen? Iets in de geest van ‘Done this, did that, been there before?’.

Maar er is hoop voor De Man! Er is namelijk één ding waar vrouwen gevoelig voor zijn en blijven en dát is, of we het nu leuk vinden of niet ons zwakke punt. Ik daag u niet uit voor een spelletje Wordfeud, maar als ik zeg het begint met een R, het eindigt op een K en het heeft 9 letters, dan zegt u toch meteen: ROMANTIEK? Ja, ik denk dat ik schoorvoetend moet concluderen dat dat een ding is waarvoor de hedendaagse vrouw toch gevoelig is, maar waar het de hedendaagse man nu juist vaak aan ontbreekt (althans de man opgegroeid in de Nederlandse ‘niet lullen maar poetsen’ cultuur). Veldbloemen, het gevoerd krijgen van exquise hapjes ( klaargemaakt door loverman himself), picknicken in het bos, onverwachte tripjes naar een wereldstad, gedichten onder je kussen, kleine cadeautjes (of groot), hemelstrelende massages, geheimzinnige opdrachten die je voeren naar een bijzondere plek, een jurk in een doos met een lint eromheen inclusief kaartjes voor de opera van die avond, wilde hartstochtelijke ontmoetingen in de natuur…. Kortom Tender Loving Care ofwel TLC, is het sleutelwoord. En dat alles niet flauw of laf één keer of enkel in het begin, nee de h-e-l-e- relatie door van het begin tot het eind! Dáár zouden vrouwen overstag voor gaan. Maar ja dat is een goed bewaard geheim, dat de meeste mannen nog niet hebben ontdekt. En ik voel mij niet geroepen om ze dat te gaan vertellen!

 

(Vleierij kruidt alle menselijke relaties-Plato)

 

Advertenties

4 gedachtes over “Man about the house

  1. misschien 😉 maar laten we vooral niet voorbij gaan aan de kern en dat is dat een zekere swung en romance belangrijk is in een relatie; door elkaar telkens het hof te blijven maken op wat voor manier dan ook. Het zou een hoop relaties goed doen en de sprankeling levend houden. Uiteraard werkt dit beide kanten op. alleen denk ik dat vrouwen net iets minder aanmoediging nodig hebben op dit punt dan mannen. Ik weet natuurlijk niet hoe dat bij u zit mijnheer theempowerfactory?:)

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s